FAQ


Wat is een challenge?
In dit geval een tweedaags innovatie-evenement waarin studenten en professionals in teams werken aan concrete oplossingen voor praktijkvraagstukken (challenges).


Wat is jouw rol?
Je maakt onderdeel uit van een team van maximaal vier deelnemers. Afhankelijk van jouw kennis en achtergrond lever jij je bijdrage in het team.


Wat gaan we precies doen?
Op woensdagochtend krijg je de drie vraagstukken uitgebreid gepresenteerd. Met je teamgenoten maak je een keuze met welk vraagstuk je aan de slag gaat. Je doorloopt dan tijdens de twee dagen drie processtappen: 1: ideeën bedenken – 2: uitwerken in nieuwe concepten producten/ diensten – 3: presenteren aan een jury en het publiek.


Is ervaring vereist?
Nee, wel een dosis gezonde motivatie, de wil om samen te werken, creativiteit en doorzettingsvermogen.


Hoe zit het met overnachten?
Je verblijft in het MECC. Er is mogelijkheid tot rusten. Je hoeft voor woensdagnacht geen hotel te regelen. Voor donderdagnacht zijn er voor de drie winnende teams hotelovernachtingen geregeld.


Moet ik me nog extra aanmelden voor het congres of feest?
Nee, dat hoeft niet.


Waarom zou je meedoen?
Om in korte tijd veel te leren van anderen bijvoorbeeld, om je netwerk uit te breiden, je CV te verrijken, je zelf beter te leren kennen en omdat je aan maatschappelijke vraagstukken kunt werken.  

 
Kunnen we van tevoren de challenges bestuderen?

Ja. De challenges vind je hier.


Wie doen er mee?
HBO, WO studenten en Young Professionals die passie hebben voor vernieuwing en aan een uitdagende opdracht willen werken.


Hoe groot zijn de teams?
We laten tot maximaal 36 deelnemers toe ter versterking van de onderlinge sfeer en persoonlijke benadering.  Maximaal vier personen per team.


Is een team vrij om een challenge te kiezen?
Ja.


Wat moeten we opleveren?
Het doel is om een oplossing te presenteren aan een vakkundige jury. Deze presentaties zien we graag ondersteund met visuals of infographics of werkende prototypen, business modellen en wat je maar kunt bedenken om je oplossing zo realistisch en implementatiegericht te maken.


Kunnen we iets winnen?
Ja. Er is een totaalprijzen pakket van € 2000 Een onafhankelijke jury en het publiek bepalen de drie finalisten. De uitslag wordt op vrijdag 5 april rond 11 uur bekend gemaakt. De winnende teams krijgen als bonus toegang tot het feest op donderdagavond. Er zijn ook hotelovernachtingen geregeld voor de winnende teams. Je wordt geacht dan ook nog een dagje langer te blijven als je bij de winnaars zit.


Moet ik zelf iets meenemen?
Je laptop(s) en andere zaken die je tijdens de challenge denkt nodig te hebben.


Zijn er kosten aan verbonden?
Nee, maar je ontvangt ook geen vergoeding.


Kan ik me individueel inschrijven?
Ja. We kijken dan met wie je in een team kan.


Hoe laat start de kickoff sessie woensdag 3 april?
We starten om 9.30 uur.


Heb je nog vragen chat met ons of stuur een email naar info@psychiatrievandetoekomst.nl