Challenge Medicatie on/off


(Beknopte versie)


Een farmaceutische waakhond

Pfff….. ’s ochtends 3 pillen, ’s middags 2, en ’s avonds een handje vol…. Mijn naam is Tom, en ik vraag me af of alle medicijnen wel goed voor me zijn. Ik slik er nu 9. Eerlijk gezegd weet ik niet precies waarvoor….  Ook mijn huisarts vroeg zich laatst af, waarom ik met dat roze pilletje begonnen ben. Kan iemand mij helpen? Ik zou wel minder willen, maar kan dat? En wat vinden mijn artsen daarvan? Mag ik zomaar stoppen?

Hoe ziet de waakhond eruit die ervoor zorgt dat het aantal patiënten met meervoudig medicijn gebruik daalt en de medicatie die ze wel krijgen beter gaat helpen?


Op woensdag 3 april zal deze challenge uitgebreider toegelicht worden. Wil je alvast meer weten? Lees verder.


Wil je meedenken over mogelijke oplossingen? Doe mee en meld je aan.